miércoles, 17 de junio de 2015

ESPARRAGUERA DE JARDÍ

Nom científic: Asparagus Sprengeri Regel o Asparagus aethiopicus.

Noms comuns en castellà: Falguera espàrrec, Esparreguera, Ungla de gat, Arpa de gat.
Nom comú català: Espareguera de jardí

Espècie: Pertany al gènere Asparagacea, de la família de les Liliàcies.

Origen: Sud d'Àfrica.

Característiques: És una herba perenne, sempre verd, les seves fulles són aciculars, aplanades i espinoses, les seves branques arquejades arriben a mesurar fins a 1 m. de longitud.


Cultiu: Exclusivament ornamental, es conrea en cistelles penjants, ja sigui en interiors o penjant en balcons, Flors de esparraguerajardineras, etc.

Època de floració: Floreix cada tres anys a l'estiu i les seves flors duren al voltant de 14 dies.

Flors: Posseeix flors de color blanc lleument rosades, molt petites i suaument perfumades; estan agrupades en forma de raïms, disposades al llarg de tota la branca.

Fruits: Els seus fruits són petites baies esfèriques de color vermell brillant, molt cridaneres per als ocells, disseminadors naturals d'aquesta planta.

Clima:Si bé és nativa de zones temperades i subtropicals, conreada en exteriors és molt resistent al fred i gelades. Com a planta d'interior s'adapta molt bé a qualsevol ambient, sempre que hi hagi molt bona il·luminació i ventilació.

Lluminositat: En interiors ha d'estar ubicada en llocs molt lluminosos; en exteriors prefereix mitja ombra, no tolera l'exposició al sol directe.

Humitat ambient: Normal.


Substrat: Sòl sorrenc lleugerament solt barrejat amb torba o matèria orgànica.

Reg: Abundant a l'estiu, normal la resta de l'any. Ha de tenir molt bon drenatge, és resistent a les sequeres, no així l'embassament del sòl.

Abonament: Col·locar compost orgànic a la primavera.

Plagues i / o malalties: Rares vegades l'afecten les cotxinilles.

Reproducció / Propagació: Sembra en almácigos de les seves llavors a la tardor, sent més utilitzada la separació de tubercles o mates a la primavera.



No hay comentarios:

Publicar un comentario